В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

У ФІНАЛІ ЗІГРАЮТЬ ЯВОРА ТА БОРИНЯ

Дата: 17.05.2018 Кометарі: 0

Якщо вболівальники сіл району насолоджуються футболом уже кілька тижнів поспіль, то до Турки цьогоріч це спортивне свято завітало лише минулої неділі. На міському стадіоні “Карпати” пройшли півфінали “Кубка пам’яті Героїв”.

Перед початком поєдинків до гравців та вболівальників, уже традиційно, звернувся голова федерації футболу Турківщини Сергій Рик. Він привітав усіх з початком великого футболу цього сезону та закликав футболістів до виключно спортивної боротьби, а вболівальників – до збереження культури вболівання та недопущення порушень громадського порядку.

Після хвилини мовчання, в боротьбу за фінал вступили команди сіл Явора та Вовче. Уже з самого початку поєдинку на полі почала точитися гостра боротьба за м’яч. Дуже часто вона переростала у фоли з боку обох команд. Емоції гравців у деяких моментах починали, як кажуть, зашкалювати. Справедливо дратувала їх і дивна поведінка центрального арбітра, який велику кількість порушень просто не помічав, а на жести бокових – практично не реагував.

Команда з Явори, озброєна кількома легіонерами з Турки, виглядала переконливіше від вовчан, котрі запросили на підмогу двох самбірчан. Як результат, всередині першого тайму, під час однієї з атак, Ярослав Юсипович відкрив рахунок у матчі. Футболісти з Вовчого, після пропущеного м’яча, наче прокинулись і понеслись відігрувати рівновагу. Результат – не забарився: на 40-й хвилині Юрій Подьо блискучим ударом зрівняв рахунок. З результатом 1:1 команди пішли на перерву.

У другому таймі гра уже була рівною, проте не менш грубою. За 10 хвилин до закінчення основного часу команда з Вовчого залишилася в меншості. За неспортивну поведінку на полі арбітр Віктор Костишак вилучив півзахисника вовчан Володимира Касенича. Та це практично не вплинуло на гру команди, а навпаки   додало спортивної злості. Вони успішно стримали натиск явірчан, які з усіх сил намагалися скористатися більшістю на полі. Основний час так і закінчився внічию. Додаткові 15-хвилинки голів також не принесли. Долю фіналіста вирішили післяматчеві пенальті. Завдяки чудовим діям голкіпера та влучним ударам польових гравців, перемогу здобули футболісти з Явори – 4:3.

Другий матч – між командами смт.Бориня та с. Либохора – проходив набагато спокійніше. Команди вели себе ввічливо по відношенню до суперника та вболівальників. Гра проходила без грубих порушень, а арбітру Едуардові Питчаку не довелось показувати жодної картки. Гра була досить рівною, обидві команди часто атакували, проте до голів у першому таймі це не привело. Другий тайм був трохи насиченішим. На 63-й хвилині поєдинку верхньояблунський легіонер боринської команди Петро Шийка зняв павутину з “дев’ятки” воріт рідного брата – Юрія, котрий захищав ворота Либохори (через неукомплектованість власної команди, хлопці вирішили не спостерігати за футболом з трибун, а все ж зайнятись улюбленою справою, хай і у складі інших команд.). Через 15 хвилин Євген Заїченко рахунок подвоїв, реалізувавши пенальті. Так матч і завершився.

Тож у неділю, 20 травня, у Турці знову буде великий футбол – фінал “Кубка пам’яті Героїв”. О 15.00 год. на зелений газон стадіону “Карпати” вийдуть дві кращі команди району – з Явори та Борині.

Але прикро є те, що 20 травня для райцентру великий футбол майже завершиться. За тиждень чи два після цього пройде ще Суперкубок району, а потім, вже десь аж восени – фінальна частина чемпіонату району, ну і, можливо, якісь дитячі турніри чи товариська гра влітку. А все тому, що Турка не спромоглася організувати своєї команди для участі бодай в районному чемпіонаті, не кажучи вже за область. Це, мабуть, чи не єдиний райцентр на Львівщині без власної футбольної команди.

Костянтин МАЛЕТИЧ.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви