В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЯК ПІДПИСАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ З ЛІКАРЕМ

Дата: 18.05.2018 Кометарі: 0

Згідно інформації департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, Турківщина займає одне з останніх місць серед районів і міст області по укладанню декларацій з сімейними лікарями. Такий незадовільний стан з часом може негативно позначитися на наданні медичної допомоги, якщо реформу медицини остаточно буде введено в дію. Як відомо, тоді без скерування сімейного лікаря не можна буде зробити аналізи чи обстежити здоров’я. Власне тому не зайвим буде нагадати, як підписати медичну декларацію, які кроки повен зробити громадянин:

КРОК 1: Оберіть за вашими особистими критеріями заклад чи лікаря. Ви можете скористатися порадами знайомих. Або відвідати найближчі заклади та дізнатися про лікарів там.

КРОК 2: Перевірте, чи вже можна підписати декларацію у вибраному закладі. Вам у цьому допоможе наліпка «Тут можна обрати свого лікаря».

КРОК 3: Візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – візьміть також свідоцтво про народження дитини.

КРОК 4: Зверніться у реєстратуру медзакладу та повідомте, що хочете підписати декларацію.

КРОК 5: Уповноважений працівник медзакладу (працівник реєстратури, медсестра або лікар) введе ваші дані в електронну систему.

КРОК 6: На мобільний надійде СМС з кодом. Повідомте цей код працівнику закладу.

КРОК 7: З електронної системи роздруковується декларація з вашими даними. Уважно перевірте, чи всі ваші дані вірні. Якщо потрібно – працівник закладу внесе зміни в системі та роздрукує декларацію ще раз.

КРОК 8: Підпишіть два екземпляри роздрукованої декларації. Один – ви забираєте з собою, інший лишається у закладі.

КРОК 9: Працівник закладу підтверджує вашу декларацію електронним підписом і відправляє в електронну систему.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви