В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

З ЛЮДЬМИ І ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Дата: 23.06.2018 Кометарі: 0

 У суботу, 23 червня, в Україні, та й в нашому районі зокрема, відбудуться заходи, присвячені Дню державної служби – відзначатимуть державних службовців, які своєю працею зробили внесок у розбудову Української держави. Система державної служби, із введенням в дію Закону України «Про державну службу», проходить етап реформування. Держава подбала про те, щоб зробити роботу державного службовця максимально захищеною. Кожен співробітник отримує лікарняний, відпустку, офіційну заробітну плату, має нормований робочий день, можливість кар’єрного зростання та навчання, постійно підвищувати кваліфікацію. З прийняттям нового Закону України «Про державну службу», бути держслужбовцем стало фінансово вигідно. Тому важливо, аби на державну службу йшли працювати справжні фахівці, що якісно можуть виконати завдання та функції держави. До тих державних службовців, хто успішно та ініціативно виконує свої обов’язки, має організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях, хто виховує у своїх підопічних шанобливе ставлення до своєї професії, володіє такими важливими християнськими якостями як повага до ближнього і увага до старшого, взаєморозуміння, людяність і порядність, є начальник Турківського відділу обслуговування громадян головного управління ПФУ у Львівській області Олена Юсипович.

Свій трудовий шлях Олена Миколаївна розпочала після закінчення економічного факультету Львівського сільськогосподарського інституту, працюючи спочатку на різних посадах в управлінні сільського господарства, а потім головним бухгалтером Турківського маслозаводу. В органах Пенсійного фонду вона з осені 1999-го – як начальник відділу, згодом перший заступник начальника управління. У 2009 році її як вмілого і кваліфікованого спеціаліста призначають на посаду начальника управління. У квітні 2016 року відбулося об’єднання територіальних управлінь, після чого Олені Миколаївні довіряють посаду першого заступника начальника Старосамбірського об’єднаного управління. А після реорганізації органів Пенсійного фонду України вона й далі стала нести держслужбу, але вже на посаді начальника Турківського відділу обслуговування громадян (тепер його називають сервісний центр) головного управління ПФУ у Львівській області.

Сервісний центр здійснює щоденний прийом відвідувачів у приймальні громадян, що працює за принципом «єдине вікно». Приймають громадян по суботах та у святкові дні, крім неділі, згідно графіка, керівні працівники управління. Людям надають загальну інформацію про умови, порядок призначення, перерахунок, виплату пенсій, сплату обов’язкових платежів, адміністрування яких здійснюється органами Пенсійного фонду, ведення обліку (коригування відомостей) про осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, також тут можна одержати інформацію з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру   загальнообов’язкового державного соціального страхування.

З початку цього року у сервісний центр надійшло 403 звернення громадян, з них 304 особи звернулися на особистий прийом, 88 – прийнято на виїзних прийомах та від 11 громадян отримано письмові звернення. До ДУ “Урядовий контактний центр” та на «гарячу лінію» області звернулоcя 11 осіб району з питань пенсійного забезпечення. За січень-травень 2018 року надано допомогу у заповненні та прийнято 126 анкет на виготовлення пенсійного посвідчення, видано 125 пенсійних посвідчень. Спеціалістами відділу підготовлено та надіслано 47 запитів щодо надання підтверджуючих документів про стаж та заробітну плату, необхідних для призначення (перерахунку) пенсій, а також 19 запитів щодо надіслання пенсійних справ на осіб, які переїхали на постійне місце проживання до нашого району. Надано 2576 консультацій, роз’яснення громадянам з питань пенсійного забезпечення.

– Станом на 1 червня поточного року на обліку перебуває 13549 пенсіонерів, в т.ч. 8828 пенсіонерів, яким призначено пенсію за віком, 3217 пенсіонерів – по інвалідності, 1157 пенсіонерів – у разі втрати годувальника та 347 пенсіонерів – з інших законів, – констатує Олена Миколаївна. – Із загального числа пенсіонерів – 1871 працюючий пенсіонер. Середній розмір пенсії складає 2187,10 грн., що в порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 365,65 грн.(1821,45).

Робота з призначення, встановлення, перерахунку пенсій, чи призначення грошової допомоги, є досить копітка і відповідальна. Це не тільки цифри, а й людські долі. Але тут працюють спеціалісти, які знають свої обов’язки. Ними протягом 5 місяців 2018 року призначено 227 пенсій, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», проведено 299 перерахунків з різних підстав.

Призначено 3 пенсії за віком та підготовлено формуляр, відповідно до Тимчасової Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації, про гарантії прав громадян, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, що прирівняні до районів Крайньої Півночі – в галузі пенсійного забезпечення від 15.01.1993р., а також підготовлено один формуляр, відповідно до Угоди між Україною та Республікою Польща, про соціальне забезпечення.

До управління із заявами про переведення їхніх пенсійних справ звернулося 43 пенсіонери, які тимчасово переїхали з Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим. З них, на початок червня, отримувачами пенсій є 17 пенсіонерів.

У відділі створені належні умови для прийому громадян. Тут знаходяться   книга скарг та пропозицій та скринька для відгуків і пропозицій, де кожен бажаючий може внести свою пропозицію чи поскаржитися, якщо щось не так.

Я розповіла лише частину з того, що зробив колектив, очолюваний Оленою Юсипович за останніх кілька місяців. Насправді роботи значно більше.

– Наше головне завдання – надати людям якісне обслуговування. Потрібно створити такі умови, аби люди отримували пенсійні послуги за максимально короткий час і з максимально можливими зручностями, – каже Олена Миколаївна. – Завдяки правилу – з людьми і для людей – в наш колектив і приходять працювати лише ті, для кого милосердя, самовіддача і високий професіоналізм є основними якостями обслуговування. Я щиро вдячна колективу за його сумлінну працю.

Ольга Тарасенко.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви