В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЗАЧАРУВАЛИ СВОЇМ ВИСТУПОМ

Дата: 10.12.2018 Кометарі: 0

Нещодавно у приміщенні Львівського обласного центру народної творчості відбувся огляд-конкурс колективів малих форм вокального жанру та солістів- вокалістів. Культурно-мистецький захід був присвячений 115-річчю від дня народження видатного українського композитора Миколи Колесси. До складу компетентного журі увійшли директор обласного науково-методичного центру Роман Береза та його заступник Ольга Дуляба.

Турківський район на конкурсі випала честь представляти жіночому вокальному тріо – Надії Донець, Любові Гошовській та Вірі Ярошович – у супроводі троїстих музик Турківського районного Народного дому.

У їхньому виконанні прозвучали два твори: українська народна пісня (веснівка) в обробці М. Колесси «Ой зацвили фіялоньки» та пісня «У милого очі сині» (музика Дмитра Циганкова, на слова Ольги Стрілець).

Перший твір прозвучав акапельно, а другий – у супроводі троїстих музик: Івана та Анни Ференц, Василя Гришканича та Миколи Васьківа.

– Наші музиканти зробили гарне забарвлення до пісні та підняли настрій усім присутнім, – розповідає учасник конкурсу, провідний методист з хорового та вокального жанру Турківського РНД Віра Ярошович. – Усі наші старання були недаремними, адже минулого тижня нам зателефонували з обласного центру народної творчості і повідомили приємну новину – наш виступ був найкращим: Турківському району присуджено почесне перше місце. За що я щиро дякую своїм колегам.

Ольга Тарасенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви