В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЮНІ ТУРКІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ГРІ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)

Дата: 24.06.2019 Кометарі: 0

З 10 по 16 червня на Львівщині проходив ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Змагання відбувалися на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (Яворівський полігон). У них взяли участь 35 команд з Львівщини (360 учасників). Цьогоріч приєдналися  до участі в грі ще й учні закладів професійно-технічної освіти.  За підсумками гри, представники Турківщини зайняли  загальне 19-е командне місце. Всього було 11 видів залікових змагань. Нашу команду супроводжували і надавали методичну допомогу вчитель фізичного виховання Турківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Михайло Сокирко та вчитель фізвиховання Турківського НВК Андрій Мацур.

– Найкраще наша команда себе показала в подоланні смуги перешкод, де прийшли четвертими, – каже Андрій Мацур. – Добрий результат одержали ми й з метання гранати – п’ятий. Ще були такі конкурси як «Відун» – зі знання історії України, «Пластун» – конкурс орієнтування, «Перетягування линви»; також перевіряли намети, їх чистоту, чи дотримуємося розпорядку дня, і за це ставили відповідну оцінку. Новим у цьому році видом змагань «Сокіл» («Джура») була саперна підготовка, де зробили 8 доріжок і кожному учаснику команди давали щуп, щоб він на своїй ділянці знайшов «міну». Хто швидше знайшов десять мін, здав залік. Ще один новий конкурс «Книга звитяг», в ході якого треба було висвітлити життя команди протягом року та всі добрі справи. нею зроблені. Також учасники гри стріляли з пневматичної гвинтівки, надавали першу медичну допомогу –рятували з поля бою пораненого, ще й прикривати його від ворожих обстрілів. За словами дітей, польовий патріотичний вишкіл їм дуже сподобався. До нас завітали гості – військові-миротворці з Литви, Польщі, Канади, які на той час брали участь у військових навчаннях на полігоні, розповіли про своє озброєння, про службу. Одне, що було прикро: у ці дні на полігоні стояла неймовірна спека – від +30 до +38 градусів і страшно кусали комарі.

Честь Турківщини захищали 8 учасників – Владислав Мельник, Денис Мельник, Яна Мельник, Володимир Алімов, Іван Комарницький, Марина Мах, Христина Петришак і Марія Цикаляк.

Ольга Тарасенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви