В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЦЕ ВЖЕ ТРАДИЦІЯ: прокурори Турківщини знову зібралися на зустріч

Дата: 23.08.2019 Кометарі: 0

Як і було проанонсовано на минулорічній першій зустрічі прокурорів, що в різні роки працювали на Турківщині, минулої суботи відбулася чергова друга зустріч, яку вже можна назвати традиційноюРозпочинаючи спілкування, Микола Зубрицький, ініціатор та організатор, заступник керівника Департаменту Генеральної прокуратури, доктор юридичних наук, привітав колег та висловив упевненість на подальшу перспективу таких зібрань. При цьому наголосив, що зустрічатися треба для підтримки дружніх стосунків, незалежно від того, скільки осіб прибуде, – 30 чи 5. Важливо розвивати добру справу, розширювати місток для спілкування, професійного та світоглядного вдосконалення.

Як і на минулорічній, так і цьогорічній зустрічі, було обговорено ряд питань як професійного, так і політичного характеру. Присутні обмінялися думками щодо подальших перспектив реформи прокуратури, органу, який покликаний стояти на варті законності. Слухаючи виступи, вимальовувалася лінія, позначена не лише важливістю прокурорської роботи, а й позитивною тенденцією у плані  визначення кінцевої мети. У значній мірі змінилися завдання прокуратури, відтоді як більше 30 років тому на Турківщині працював прокурором Михайло Квятковський, який сьогодні уже на заслуженому відпочинку, чи Володимир Дацків, в ті роки слідчий прокуратури, а згодом суддя військового трибуналу та Апеляційного суду в м. Ужгород, у порівнянні із роботою сьогоднішніх прокурорів. Для прикладу, заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури Романа Малиновського, прокурорів Турківського відділення Володимира Кречківського, Зеновія Бохонка чи Наталії Рибчич. До речі, Наталія Ярославівна днями переходить на роботу в апарат Львівської обласної прокуратури. Таке порівняння – це той випадок, коли досвід і новизна формують обличчя важливого правоохоронного органу в контексті наступності поколінь. Направду виступи Михайла Львовича та Володимира Васильовича є повчальними для тих, хто сьогодні в строю.

Було чим поділитися та що згадати й Михайлу Дицькому, який 7 років працював прокурором Турківського району й має тут чимало друзів. Залишив про себе добрий спомин й Павло Дердзяк, що віддав роботі в прокуратурі нашого району більше 6 років. Обидва сьогодні, хоч і на пенсії, але діючі прокурори. Цікаві випадки з оперативної роботи пригадав і Роман Тарчанин, колишній прокурор, а нині адвокат в Ужгороді, та колишній прокурор району, а нині заступник керівника Самбірської місцевої прокуратури, Андрій Затварський, прокурор Стрийської прокуратури Андрій Тимонько, він також декілька років тому працював у нашому районі. Аж з Полтави прибув на зустріч Назар Кузьо. Сьогодні він працює заступником начальника відділу в тутешній обласній прокуратурі, а недавно очолював Турківське відділення Самбірської місцевої прокуратури.

Приїхав на зустріч з прокурорами й голова Турківської районної ради Володимир Лозюк. Він, як колишній правоохоронець, високо оцінив прокурорську роботу та побажав усім плідної праці на благо Української держави.

І якщо минулорічна зустріч була ознаменована тим, що створили асоціацію прокурорів Турківщини, то на цьогорічній вирішили  звернути увагу на соціальний аспект. Всяке буває в житті: хтось потрапить в складні життєві обставини, а чи захворіє, тоді, власне, прокурорське товариство району має дбати й про тих людей, допомогти, як кажуть, і словом, і ділом. Цю позитивну ідею, схвально сприйняту присутніми, запропонував втілювати Микола Зубрицький, наголосивши при цьому, що вірить – в родинах колег все буде добре.

З добрим настроєм, після приємного спілкування, присутні підтвердили, що знову збиратимуться в наступному році.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви