В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

РАЙОННА РАДА ФІНАНСОВО ДОПОМАГАЄ УСТАНОВАМ ТА ОРГАНІЗАЦІЯМ

Дата: 20.01.2020 Кометарі: 0

З року в рік Турківська районна рада надає посильну та необхідну допомогу для розвитку та успішного функціонування установ та організацій району. Така позитивна практика була запроваджена для того, щоб бодай частково допомогти тим, хто працює для розвитку нашого краю. Чого гріха таїти, є такі установи, яким не виділяють жодної копійки на придбання канцтоварів чи реалізації вкрай необхідних програм.

– Ми розуміємо, що виділені кошти не такі вже й великі, але зазвичай вони є посильною підмогою як для колективів, так і для розвитку району. Думаю, що в області небагато знайдеться районів, які успішно й з користю для справи реалізовують різні програми. І, як показує практика, цей досвід заслуговує на увагу та подальший розвиток, – каже голова районної ради Володимир Лозюк.

Варто відзначити й те, що з кожним роком кількість програм збільшується. У 2020-му сесія затвердила їх аж 27. Зокрема це  програми розвитку комунальних доріг району; фінансової підтримки розвитку тваринництва; фінансової підтримки знищення борщівника Сосновського; забезпечення населення елітним насіннєвим матеріалом картоплі нематодоракосійних сортів для локалізації та ліквідації вогнищ золотистої картопляної нематоди і раку картоплі на території району; оплачуваних громадських робіт; розвитку місцевого самоврядування Турківщини; організації та проведення соціально-культурних заходів у районі; створення служби містобудівного кадастру; підтримки фінансового розвитку та оздоровлення учнів закладів освіти; забезпечення проведення призову на військову службу; висвітлення діяльності влади та органів місцевого самоврядування у місцевих засобах масової інформації; висвітлення діяльності органів виконавчої влади; технічне забезпечення відділу з питань надання адміністративних послуг; розвитку рекреації і туризму, агроосель та заходи з підготовки та проведення Четвертого Світового конгресу бойків; підтримки філії «Львівський облавтодор» та ліквідації можливих наслідків негоди на автомобільних дорогах загального користування району; підтримки  управління соціального захисту населення Турківської РДА; підтримки фінансового управління Турківської РДА; сприяння діяльності управління Державної казначейської служби у Турківському районі; розвитку архітектурної справи у Турківському районі; профілактики йодного дефіциту та захворювання щитовидної залози серед дітей шкільного віку; сприяння Турківському ВП Самбірського ВП ГУ НПУ у Львівській області в питаннях забезпечення охорони громадського порядку, профілактики правопорушень, законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, безпеки дорожнього руху; підтримки ветеринарної медицини району; розроблення містобудівної документації (детальних планів територій); захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань при наданні амбулаторної медичної допомоги мешканцям району; сприяння матеріально-технічному забезпеченні підрозділів прикордонної служби Мостиського прикордонного загону, що дислоковані на Турківщині; інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління протидії проявам терористичного характеру на території району.

Загалом сума затверджених програм складає 2 млн. 413 тисяч гривень.

Але, окрім цього, районна рада фінансуватиме ще 10 перехідних програм, що успішно діяли у попередні роки. Це  програма «Енергозбереження для населення Турківського району на 2018-20 рр.», програма «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2018-20 рр.», програма «Облаштування місць поховань загиблих під час військових дій у ХХ столітті на території Турківського району на 2015-20 рр.», районна програма «Розвиток земельних відносин та охорона земель на 2016-20 рр.», програма «Забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, у Турківському районі на 2016-20рр.», програма «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2020 р. у Турківському районі», програма «Збереження культурної спадщини у Турківському районі на 2016-20 рр.», програма «Розроблення генеральних планів населених пунктів Турківського району на 2016-20 рр.», програма «Сприяння матеріально-технічному забезпеченню підрозділів територіальної оборони Турківського району на 2018-20рр.», програма «Здійснення першочергових заходів розроблення схем планування території Турківського району у 2018-22 рр.».

Обсяг фінансування перехідних програм складає 1 млн. 205 тис. гривень. А в сукупності на новоприйняті та перехідні програми передбачено кошти – в сумі 3 млн. 618 тисяч гривень.

Василь Васильків.

Фото – ілюстративне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви