В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ДВІ БРИГАДИ ТЕСТУЮТЬ ЛЮДЕЙ НА КОРОНАВІРУС

Дата: 09.04.2020 Кометарі: 0

Наприкінці березня розпорядженням голови Турківської районної ради Володимира Лозюка КНП «Турківська ЦРЛ», з метою оптимізації заходів щодо недопущення занесення і поширення на території району випадків захворювань, спричинених  вірусом COVID-19, було передано на час карантину два автомобілі «Рено-Дастер», що належать Турківському РЦ ПМСД. А нещодавно розпорядження затверджено й сесією районної ради.

Таким чином медики мають  у тимчасовому користуванні добротні авто з тим, щоб оперативно і швидко тестувати жителів Турківщини на наявність інфекції в першу чергу тих, що повернулися з-за кордону. Сформовано дві бригади. До однієї увійшли лікар-інфекціоніст Віталій Браток, медична сестра Віра Карплюк та водій Микола Фазан. До іншої –  Руслан Дмитришин, лікар-реаніматолог, медична сестра Ірина Шуптар та водій Ігор Мись.

На даний час медики вже побували в таких населених пунктах: Либохора, Бітля, Ільник, Завадівка, Лосинець, Вовче, Боберка, Шандровець,  Верхня і Нижня Яблуньки, Ясінка. Частково тестування проведено в м. Турка та смт. Бориня. З  290  тест-систем, які надійшли в наш район, уже використано  221. І, дякувати Богу, що всі вони показали негативний результат.

Як ми уже повідомляли,  із заробітків до нашого району прибуло більше 700 осіб (і це не рахуючи м. Турка).

Як зазначив заступник головного лікаря КНП «Турківська ЦРЛ» Петро Ігнацевич, мобільні бригади, які споряджені захисними засобами, й надалі робитимуть об’їзд сіл району. Також він розповів, що з початку введення карантинних заходів, раніше з підозрою на коронавірус до Львова було відправлено декілька осіб, але знову ж таки, на щастя,   коронавірусу в їхньому організмі не виявлено.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви