В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЯМ НА ДОРОГАХ МІСТА ПОМЕНШАЄ

Дата: 17.07.2020 Кометарі: 0

З настанням теплих днів у нашому місті розпочався й триватиме до кінця літа ямковий ремонт доріг – про це запевняють у мерії. Чого гріха таїти, бездоріжжя набридло кожному – і водіям, і пішоходам. Через ями трапляються дорожньо-транспортні пригоди, нищиться транспорт,  місцями на дорогах, як мовиться, яма на ямі – ні об’їхати, ні обійти. Особливо в дощову погоду, коли вибоїни наповнені водою. Місцями вони, як озера.

За чиї кошти і які дороги ремонтуватимуть у Турці, розповідає міський голова Геннадій Когут.

 – Ямковий ремонт ми розпочали раніше. Уже залатано вибоїни на вулицях Івана Франка, Молодіжна, Василя Стуса і Міцкевича. На цьому не зупиняємося і такий ремонт будемо проводити й далі, – наголошує Геннадій Йосипович. – Заплановано ремонт дорожнього покриття на вул. Січових Стрільців – від початку і до дитячого відділення лікарні в Середній Турці, із частковим укладенням на цій дорозі суцільного асфальтного покриття. Відповідно, уже визначено місця, де будемо робити ямковий ремонт, а де укладатимуть асфальт. На ці роботи виділено кошти із обласного бюджету – в сумі 1 млн. грн. та з міського – в сумі 300 тис. грн. Думаю, за нормальної погоди, за тиждень-два цей ремонт завершимо. Заодно, в процесі  виконання робіт, бачитимемо, чи будуть у нас якісь залишки дорожньо-будівельного матеріалу, щоби продовжити ремонт далі – по вул. Середня. Якщо ні –міська рада вишукуватиме можливість ремонту цієї вулиці власними силами.

Розпочато ремонт вулиці Міцкевича (від центра до віадуку). Шляхоремонтна бригада однієї з фірм м. Рудки, яка виграла тендер і яка зараз завершує роботи по вул. Міцкевича, перейде вимощувати бруківку в центральну частину міста – тобто з ділянки №2 на ділянку №1. Ці два об’єкти входять в один проект. Просто ми розпочинали роботи з більш проблематичної – ділянки №2. На жаль, майже 1 мільйона 900 тис. гривень нам ще бракує, щоби повністю завершити цей проект, тож частина тротуарів не буде укладена бруківкою. І де є можливість залишити тротуар у тому вигляді, в якому він є, ми залишимо. На чомусь мусимо економити, бо реально коштів не вистачає. Чи достатньо буде бруківки на всю дорогу? Напевно, що ні. Надіюся, що до супермаркету «Рукавичка» мало б вистачити, а далі відрізок дороги, що залишиться, заасфальтуємо.

– Як уже інформувала наша газета, на ремонт двох вулиць міста співфінансування надала районна рада.

 – Так, уже є рішення сесії Турківської районної ради про виділення дольових коштів на дві вулиці Турки – Герича і Зарічної. З обласного бюджету на ці об’єкти кошти виділені – відповідно, 300 і 250 тисяч гривень. Власне через недовиконання нашого, міського, бюджету, у зв’язку з пандемією коронавірусу, ми звернулася до районної ради про допомогу. Нам виділено 90 тис. грн. на ремонт вулиці Герича, і 75 тис. грн. – на ремонт вул. Зарічна. Будемо подавати документи на Прозоро для проведення тендеру на визначення переможця – виконавця робіт.

Хочу сказати, що у нас ще залишився запас спеціальної суміші – «холодний асфальт». Він добрий для ремонту невеликих ям. Укладання «холодного асфальту» – досить економний та ефективний спосіб підтримки стану доріг з асфальтним покриттям.

– Що ще нового у планах роботи міської ради?

 – Найближчим часом сесія міської ради розгляне питання про перегляд бюджету за півроку. Маємо недовиконання. Але така ситуація не тільки по м. Турка, а й по всій Україні. У квітні-травні міський бюджет недоотримав 300 тис. грн. Червень, щоправда, трошки підтягнули. Тож бюджетна комісія розгляне це питання, і подивимося, що із заплановано зможемо реалізувати. У серпні чекаємо на поступлення коштів за оренду приміщень у ратуші. За ці гроші плануємо розпочати ремонт читального залу центральної районної бібліотеки, який й справді у плачевному стані. Це ми мусимо зробити обов’язково. До речі, міська рада подавала цей об’єкт на конкурс мікропроектів місцевого розвитку –на суму 300 тис. грн. Але проект не пройшов відбір.  Плануємо на серпень й ремонт покрівлі, що протікає, у дитячому садку, в Середній Турці. Але знову ж – проблема у коштах. Частина з запланованих – непередбачувано пішла на закупівлю захисних та дезінфікуючих засобів для дитячих садків , у зв’язку із введенням карантину, спричиненого COVID-19.

Розмовляла Ольга Тарасенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви