В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

З «ПАКУНКАМИ МАЛЮКА» НА ТУРКІВЩИНІ ПОКИ ВСЕ ГАРАЗД

Дата: 14.08.2020 Кометарі: 0

Зараз багато розмов  про те, що закінчуються «пакунки малюка», які   є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, в яких народилася дитина.  Багатьох майбутніх мам це стривожило, адже «пакунок малюка»   є  надійною підмогою  у перші дні  народження дитини. Нагадаємо, що весь комплект упакований  у спеціальну  коробку-колиску, виготовлену з міцного гофрокартону. У   «пакунок малюка» входить  багато необхідних для дитяти і мами речей – підгузки, серветки вологі, різні пелюшки, шапочки, боді, шкарпетки, термометри  – для води  та електронний, рушник, крем, мило-шампунь і багато-багато  чого іншого. Видають такий пакет в лікарні –  при виписці з пологового відділу, або ж в управлінні соціального захисту населення.

«Пакунок  малюка»  одержують  за місцем реєстрації матері. Тож бувають випадки, коли мати народила дитину в Ужгороді, Львові  чи Києві,  але «пакунок малюка» отримує в нашому управлінні соціального захисту населення, тобто за місцем реєстрації. Так на 1 січня поточного року в пологовому відділенні Турківської ЦРЛ та в управлінні соціального захисту населення Турківської РДА залишок, відповідно, 66 і 29 «бебі-боксів» . Згодом пологове відділення отримало ще 130 таких пакунків. З початку року на  Турківщині народилося  204 дитини,   тож пологовим відділенням видано 196 пакунків, а   УСЗН – 8. Станом на 10 серпня цього року залишався  ще 21   «пакунок малюка» в управлінні соціального захисту населення. У лікарні вже не було  жодного.

 На випадок  ситуації, коли не вистачатиме «пакунків малюка», Мінсоцполітики розробило проект постанови щодо компенсації вартості бебі-боксу для дітей, які народилися у 2020 році та не отримали його. Про це повідомила прес-служба відомства  ще 9 липня. Там нагадали, що Кабінет Міністрів 3 березня ухвалив постанову №172 «Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка». Цей документ передбачає закупівлю одноразової натуральної допомоги за рахунок коштів держбюджету, яку проводить державна установа «Професійні закупівлі». «Однак 30.06.2020 року, за результатами розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України ухвалено рішення скасувати процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», – пояснили в міністерстві. Тому у відомстві розробили відповідний проект для виплати компенсації за неотриманий «пакунок малюка» грошима.

Але це поки що тільки проект постанови. Чи отримуватимуть   сім’ї новонароджених «пакунки  малюка» чи  грошову компенсацію, поки невідомо. Наразі на Турківщині з  «пакунком малюка» проблем  немає.

Цього тижня очікується поставка чергової партії пакунків малюка, кількістю 50 шт.

Ольга Тарасенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви