В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ТУРКІВСЬКА ГРОМАДА – ПРИВАБЛИВІША

Дата: 25.09.2020 Кометарі: 0

У четвер, 24 вересня, о 24.00 год., завершився термін подачі заявок бажаючих поборотися на виборах, що відбудуться наприкінці жовтня. З усього видно, що інтерес до цієї кампанії є досить-таки  великий, який не можна порівняти з усіма попередніми місцевими виборами з часу  української незалежності.

Ми будемо обирати голів двох ОТГ, а також депутатів до територіальних громад, депутатів до Самбірської районої та Львівської обласної рад. За нашою неофіційною інформацією, 11 осіб виявили бажання поборотися за посаду голови Турківської ОТГ, п’ять з яких – самовисуванці. Зокрема Михайло Вовчик, житель м. Турка, – наймолодший претендент; Юрій Касюхнич – колишній голова Турківської міської ради; приватний підприємець Алла Лоцко; колишній перший заступник голови Турківської РДА Микола Яворський та сьогодні діючий голова районної ради Володимир Лозюк. Шість претендентів на голову Турківської ОТГ висунули політичні партії. Серед них: Мирослава Павлик – директор Турківської філії Львівського обласного центру зайнятості, депутат районної ради  – від ВО «Батьківщина»; Геннадій Когут, сьогодні діючий міський голова м. Турка – від політичної партії «За майбутнє»; Петро Юдицький, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Турківської РДА, головний архітектор району – від політичної партії «Слуга народу»; Роман Савчак, бухгалтер Присліпської сільської ради – від Народного Руху України;  Ярослав Паращич, головний бухгалтер ДЮСШ «Юність» – від політичної партії «Громадянська позиція»; Максим Демченко, житель м. Львів – від політичної партії «Духовна Україна».

12 політичних партій подали кандидатів у депутати до Турківської ОТГ. Це ПП «Об’єднання «Самопоміч», ПП «Європейська солідарність», ПП «За майбутнє»,  ПП ВО «Батьківщина»,  ПП ВО «Свобода», ПП «Слуга народу», ПП «Сила і честь»,  ПП «Народний Рух України»,  ПП «Конгрес Українських Націоналістів», ПП «Духовна Україна», ПП «Громадянська позиція»,  ПП «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка».

8  кандидатів зголосилися поборотися за посаду керівника Боринської селищної ОТГ. Серед них –  самовисуванці Валерій Осовський, уродженець с. Либохора, колишній працівник міліції; Адам Гембель, житель с. Нижня Яблунька, також колишній працівник міліції; Микола Копанишин, сьогодні діючий сільський голова с. Боберка; Михайло Шкітак, житель смт. Бориня,  реєстратор майнових прав; Олександра Кубан, державний реєстратор Турківської РДА. Троє претендентів ідуть від політичних  партій – Богдан Черепанин, Верхньовисоцький сільський голова – від ПП «Слуга народу», Василь Гакавчин, працівник Турківської районної ради – від ВО «Свобода» та Орест Яцкуляк, колишній селищний голова смт.Бориня – від ПП «Наш край».

Також вісім політичних партій вирішили поборотися й за депутатські крісла в Боринський ОТГ. Це ПП «Європейська солідарність»,  ПП  ВО «Батьківщина», ПП ВО «Свобода», ПП «Слуга народу»,  ПП «Громадянська позиція»,  ПП «Конгрес Українських Націоналістів»», ПП «Народний рух України», ПП «Наш край».

Через те, що територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення щодо реєстрації кандидатів найближчими днями, сьогодні ми не маємо можливості надрукувати списки кандидатів, що внесені в першу п’ятірку  політичних партій, але обов’язково це зробимо у наступному номері.

Ті, хто розуміється на виборах, стверджують, що  жовтневе волевиявлення народу 2020 року увійде в історію як найбільш підкупне.   І це не дивно, адже зараз керівники штабів вихваляються, що їхні покровителі пожертвували чималі суми грошей.

І ще одна деталь. Найстарішим кандидатом  в депутати  у списках, що подані як до Турківської ОТГ, так і до Боринської ОТГ,  є  Микола Михайлик.  У грудні йому виповниться 83 роки. І в разі його обрання, Микола Степанович  навіть жартує, шо готовий ходити  на сесію з Бітлі в Бориню пішки.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви