В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

РЯТУЮЧИ ЧУЖЕ ЖИТТЯ, РИЗИКУЮТЬ СВОЇМ

Дата: 28.09.2020 Кометарі: 0

Зазвичай важливість і потрібність пожежно-рятувальної служби ми усвідомлюємо лише тоді, коли в наші оселі постукає біда. І люди цієї  небезпечної професії, ризикуючи власним здоров’ям і життям, рятують майно та життя інших. У таких ситуаціях ми справді подячно вклоняємося їм, дякуємо за професіоналізм.

Власне тому цілком природно, що в день професійного свята – Дня рятівника – щирі слова вдячності за роботу рятувальники отримують не лише від представників органів влади, а й пересічних громадян. Неодноразово доводилося чути, як про їхню мужність розповідають очевидці надзвичайних подій. Життєвий приклад. Нещодавно начальник караулу  28 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівській області Олег Бегей    в м. Турка врятував людину, що впала в колодязь й, зрозуміло, самотужки звідти не могла вибратися. І подібних випадків є чимало.

Про це, власне, у своєму виступі згадала начальник Турківського РС ГУ ДСНСУ у Львівській області, підполковник служби цивільного захисту Світлана Мірошкіна, вітаючи колег з професійним святом та представляючи гостей, що прибули до рятувального підрозділу з подячною місією. До слова, за час керівництва Світлани Валеріївни зроблено чимало в питанні зміцнення матеріально-технічної бази, а сам підрозділ, показуючи добрі результати, сьогодні є одним з найкращих в області. За допомогу й підтримку вона склала щиру подяку голові Турківської районної ради Володимиру Лозюку. Власне за його практичного сприяння, в районі вдалося відкрити три місцеві пожежні команди в селах Нижня Яблунька, Верхнє Висоцьке та Лімна. Важливий і той момент, що районна рада, під час затвердження бюджету, передбачила кошти на їх фінансування. І недаремно:  ці підрозділи активно допомагають  під час гасіння пожеж, які, на превеликий жаль, в нашому районі є непоодинокими.

А коли слово взяв сам Володимир Лозюк, то уточнив, що це заслуга не його особисто, а всього депутатського корпусу районної ради, відзначивши, що  на даний час працює над тим, щоб подібний підрозділ відкрити в селі Ясінка. Хоча на ремонт приміщення тут потрібні чималі кошти. Втім, це буде одним із основних завдань керівника Турківської територіальної громади, якого обиратимемо 25 жовтня.

Затим Володимир Омелянович, за високий професіоналізм та  сумлінне виконання своїх обов’язків та з нагоди  дня професійного свята,  нагородив почесними грамотами   найкращих рятувальників:  Івана Тисовського, старшого прапорщика служби ЦЗ, командира відділення 28 ДПРЧ ГУ ДСНСУ в Львівській області, а також його колег, командирів відділень – прапорщика Юрія Комарницького, старшого сержанта Степана Різака. Боринських рятувальників – прапорщиків Андрія Гировича, Петра Шумлянського, Андрія Марканича, на завершення Володимир Омелянович побажав рятувальникам, щоб пожежні рукави завжди були сухими.

Привітав рятувальників і заступник голови Турківської РДА Василь Цибак, а відтак почесною грамотою РДА нагородив Світлану Мірошкіну – начальника Турківського РС ГУ ДСНСУ у Львівській області; старших лейтенантів  служби ЦЗ, начальників караулу 28 ДПРЧ ГУ ДСНСУ у Львівській області Миколу Барана та Василя Барана, рятувальника цього ж підрозділу, молодшого сержанта служби ЦЗ Олега Годованця, а також пожежників  боринського рятувального підрозділу – молодшого сержанта служби ЦЗ Миколу Луба та сержанта служби ЦЗ Юрія Тяжкуна.

Приймали рятувальники привітання й від  Турківського міського голови Геннадія Когута. Власне міська рада також має добру співпрацю з підрозділом й дуже часто, як кажуть, подає руку допомоги. Тому й зрозуміло, що мер також нагородив грамотами ряд працівників. Зокрема, уже вище названу Світлану Мірошкіну та її підопічних з  турківського пожежного підрозділу, капітана служби ЦЗ, заступника начальника караулу Миколу Дребота, молодшого лейтенанта служби ЦЗ, начальника караулу Романа Монастирського, сержанта служби ЦЗ, командира відділення Андрія Ференца,  молодшого сержанта служби ЦЗ водія Миколу Хомика,  молодшого сержанта служби ЦЗ, також водія – Валерія Ватраля.

Від депутата Верховної Ради України Андрія Лопушанського вітала рятувальників  його помічниця Ірина Кіра, а також, за дорученням нардепа, вручила грамоти Світлані Мірошкіній, начальнику караулу 28 ДПРЧ ГУ ДСНСУ у Львівській області, старшому лейтенанту служби ЦЗ Олегу Бегею, його колегам по підрозділу – водіям, сержантам служби ЦЗ Андрію Нанівському та Миколі Калиничу; прапорщикам служби ЦЗ боринського рятувального підрозділу – водіям Василю Цуняку та Миколі Бовдричу, старшому лейтенанту служби ЦЗ, начальнику відділення  боринських рятувальників, старшому лейтенанту служби ЦЗ Михайлу Ковташинцю, а також головному інспектору Турківського РС ГУ ДСНСУ у Львівській області Івану Маричу. До того ж Ірина Іванівна  вручила й путівки на відпочинок в спа-центр «Женева» Миколі Дреботу, Галині Куліковській, Михайлу Ковташинцю, Юрію Тяжкуну, ну, і звичайно, головній рятувальниці Турківщини – Світлані Мірошкіній.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви