В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ТО ЩО Ж ВИРІШИВ СУД?

Дата: 09.10.2020 Кометарі: 0

Після прийняття рішення Львівським окружним адміністративним судом у справі можливого створення Нижньояблунської ОТГ, ця тема почала обростати різними домислами та здогадками. Як правило, коментують ситуацію ті, хто і в очі не бачив рішення, а лише десь від когось почув окремий епізод, чи сам собі щось нафантазував в міру своєї «обізнаності».

Насправді ж, розглянувши позовну заяву Нижньояблунської сільської ради, в якій просять визнати незаконним повернення Львівською ОДА 18 травня 2020 року на доопрацювання подання про відповідність Конституції та законам України схвалених проектів рішень сесіями Боберківської, Шандровецької, Верхньояблунської, Нижньотурівської та Нижньояблунської сільських рад щодо добровільного об’єднання Нижньояблунської ОТГ, з адміністративним центром у с. Нижня Яблунька, суд задовольнив позовну заяву повністю, визнав протиправними дії Львівської ОДА й зобов’язав її повторно розглянути подання і надати відповідний висновок. До того ж суд вирішив стягнути з Львівської обласної державної адміністрації судовий збір, в сумі 2027 гривень.

Зрозуміло, що це аж ніяк не означає, що уже найближчим часом буде створена Нижньояблунська громада.  Найкращий варіант – якщо Львівська  ОДА перегляне ці документи. Але, скоріш за все,  на рішення судової інстанції буде подана касація. І навіть до перегляду справа не дійде.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви