В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

У ТУРКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ СТАРТУВАВ РЕМОНТ ДОРІГ

Дата: 14.05.2021 Кометарі: 0

Турківська міська рада тримає слово. Напередодні міський голова запевнив, що з настанням теплих погожих днів розпочнеться активний ремонт доріг. Так,  у вівторок, роботи стартували на  дорозі Турка-Лопушанка. На це міська рада виділила 1 млн. грн. для закупівлі щебеню, а дорожники його розпочали завозити та грейдерувати проїжджу частину.  Ярослав Паращич каже, що за доброї погоди уже найближчими днями шляховики проведуть ямковий ремонт аж до с. Лопушанка.

Окрім того, уже розподілено 1400 м куб. щебеню, закупленого на комунальні дороги турківської громади. Найближчими днями переможці тендеру розпочнуть безпосередній завіз його у села. Для того, щоб робота була злагодженою, розроблено спеціальний графік. До ремонту комунальних доріг мають долучитися й місцеві жителі: розвести гравій на потрібні ділянки та засипати ним вибоїни.

У середу розпочали ремонт й міських вулиць. Для цього закуплено асфальту на суму 98252 грн., яким    автомобіль із спеціальною установкою латає вибоїни в асфальті струменево-ін’єкційним способом. Роботи проводить ТзОВ  «Шляховик Т».  Ямковий ремонт розпочали з вулиці Івана Франка, з переходом на Молодіжну. Проведуть його також на площі Ринок, майдані Шевченка, вулицях Василя Стуса, Міцкевича. Фахівці кажуть, що це набагато ефективніший спосіб, ніж латати   вибоїни «холодним» асфальтом.

Є обнадійлива інформація щодо капітального ремонту дороги Турка-Лопушанка. На днях буде проведена експертиза проекту й на початку червня Львівська ОДА оголосить тендер на визначення виконавця робіт. Якщо тендерні процедури пройдуть успішно, то вже у липні ділянку дороги від Турки до медпункту с. Вовче буде відремонтовано.

Міська рада готова надати співфінансування й на ремонт вулиці Травнева, якщо частина коштів надійде з області.  Є велика ймовірність, що на умовах співфінансування можна буде провести ремонт й інших вулиць м.Турка. Принаймні така домовленість є із заступником голови Львівської ОДА Юрієм Бучком. Минулого тижня він відвідав Турківщину й в деталях обговорив усі  проблеми ремонту доріг з головою міської ради Ярославом Паращичом та його заступником Степаном Залугою. Очільники  турківської громади кажуть, що мають повне взаєморозуміння з Юрієм  Богдановичем і  вдячні йому за те, що приділяє велику увагу Турківщині, розуміє всі проблеми й готовий допомагати у їх вирішенні.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви