В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЦЕ ОЦІНЯТЬ ПРИЙДЕШНІ ПОКОЛІННЯ

Дата: 24.04.2018 Кометарі: 0

Ліс, як відомо, – живий організм. І наше завдання, власне, відноситися до нього так, щоб максимально сприяти   відтворенню та збереженню вічнозеленої карпатської краси. Лісівники кажуть: щоб правильно оцінити й проаналізувати саму природу лісу від посадки й аж до стиглості, замало одного життя. А тому ліс, який садимо ми сьогодні, – це такий собі аванс майбутнім поколінням.

Що б ми не казали, але лісівники Турківщини з року в рік заліснюють значні площі, на яких проведено рубки, або, буває, що й ті, що прилягають до лісових масивів.

Минулого вівторка добру справу з посадки лісових культур зроблено в Турківському ДЛГП «Галсільліс», в кварталі 20, виділ 6 Надсянського лісництва (урочище Соколіки). В акції взяло участь більше 20 осіб, зокрема директор   ОКС ЛГП «Галсільліс» Володимир Мельник, голова Турківської районної ради Володимир Лозюк, керівник апарату Турківської РДА Мирон Бойко, Нижньотурівський сільський голова Петро Шкрамко,   працівники відділу прикордонної служби «Сянки» , під керівництвом начальника Ігоря Терехова, директор Турківського ДЛГП «Галсільліс» Богдан Петренко, лісничий Надсянського лісництва Мирон Ільницький разом з працівниками лісової охорони. В цей день лісові культури було посаджено на площі 0,6 га – у порядку 8 рядів – ялини, два ряди – бука. Загалом 3700 саджанців, що вирощені в лісорозсадниках підприємства.

Ще в минулому році в «Галсільлісі» цієї весни   планували заліснити   площі у 11,3 га , але враховуючи те, що зазвичай восени лісові культури краще приживлюються, посадку було зроблено восени минулого року – на площі 4,8 га. А на ділянках 10, 8 га, що залишені під природне поновлення, проведено доповнення. Цьогорічної весни галсільлісівці планують створити лісові культури на площі 6,5 га та увести недостаючих порід на ділянці, що залишилася під природне заліснення, на ділянці 11,7 га. Посадка буде проведена у всіх лісництвах підприємства.

З огляду на це, важливо, щоб жителі населених пунктів, що межують із залісненими площами, випасаючи худобу, не нищили саджанці, а дбали про те, щоб робота лісівників не була марною, аби в майбутньому прийдешні покоління могли милуватися чудовими карпатськими деревостанами.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви