В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

БІГ МИРУ ЗАРАДИ ГАРМОНІЇ – У ТУРЦІ

Дата: 08.06.2018 Кометарі: 0

Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яку проводять з метою поширення ідеалів дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

27 лютого бігуни європейської команди стартували в Софії (Болгарія). Європейська частина естафети, що проходила і Україною, охоплює 42 країни Європи, загальною протяжністю маршруту в 24 тис. км, та фінішуватиме 8 жовтня в Лісабоні (Португалія).

В Україні естафета стартувала 30 травня на межі з Молдовою, а 3 червня завітала до Турки. На Майдані Шевченка бігунів зустрічали керівник апарату РДА Мирон Бойко, начальник оргвідділу РДА Богдан Москаль, завідувач сектору молоді та спорту РДА Василь Поточний, учні Турківської ДЮСШ «Юність» (директор Василь Ціко).

Учасники бігу, які представляли Україну, Болгарію, Словакію, Австрію, розказали, що «естафета – не комерційний проект, він не проводиться на підтримку якоїсь політичної сили. Його учасники лише пропонують добру волю людям в усьому світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки».

В естафеті вулицями міста взяли участь і учні ДЮСШ. Також учасники пробігу побували в гостях у відомої спортивної сім’ї – Василя Гуя і Оксани Марич – і були здивовані гостинністю, адже в інших державах таких запрошень практично немає.

Василь Ціко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви