В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ДНІ ДОБРОСУСІДСТВА МІХНОВЕЦЬ – ЛОПУШАНКА (+фото)

Дата: 11.06.2018 Кометарі: 0

У неділю, 10 червня, на високому організаційному рівні пройшло святкування Днів Добросусідства Міхновець-Лопушанка. Свято відбулося на польській території. Для цього, щоб жителі прикордонних сіл з України (Лопушанка, Хащів, Лімна, Жукотин, Бережок) мали можливість взяти участь у цьому святі, зрештою, як і представники влади району, гості з Старосамбірщини, було відкрито тимчасовий пункт пропуску. З українського боку у святі взяло участь близько 150 осіб. Значно більше було місцевих жителів, які сьогодні мешкають у селах, що колись були українськими.

У святі дружби та добросусідства взяв участь депутат Верховної Ради України Андрій Лопушанський та депутат польського сейму, обраний від Бещадського повіту, Пётер Уруский та ряд інших високопосадовців Республіки Польща.

Цікавою була й концертна програма за участю самодіяльних артистів Бещадського повіту та відомого колективу Турківського районного Народного дому «Бойківські переспіви». Кожен виступ наших артистів публіка супроводжувала гучними оплесками. Гарно й смачно частували гостей. Свої кухарські витвори представили жителі всіх 9-ти сіл гміни Чарна, між ними було зорганізовано конкурс бойківської кухні. Оцінювали смакові якості страв самі гості, заповнюючи спеціальну анкету. Відповідно за результатами опитування всі були нагороджені цінними призами.

Виступаючі на святі всі почесні гості були одностайні в тому, що вже найближчим часом пункт пропуску Міхновець-Лопушанка має запрацювати на постійній основі. Добра воля та сприяння – як із українського так із польського боку в цьому плані є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви