В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ОСВЯТИЛИ МІСТ НА СЕРЕДНІЙ

Дата: 22.12.2018 Кометарі: 0

На вулиці Середня м. Турка (поруч із колишньою старою будівлею спортивної школи), через р. Літмир, споруджено новий добротний міст, через який може не тільки пройти людина, а й проїхати вантажна чи легкова автомашина. Зроблено біля міста й освітлення. До речі, тут ніколи не було моста, Жителі Середньої пригадують, що дуже давно  на цьому місці була невелика дерев’яна лавка, яку у свій час забрала повінь. Люди, якщо комусь потрібно було дібратися на другий берег річки, влітку, коли дозволяла вода, переходили її вбрід, а взимку, коли річка замерзала – по льоду. Так же й переїжджали ріку машинами чи підводами. Найважче було, коли йшов похорон, і труну з покійником потрібно було переносити на цвинтар по вузькій лавці, що знаходиться біля церкви Св. Миколая. Так само потрібно було в обхід доставляти й надмогильні пам’ятники. Неможливо було доїхати  й до приміщення Турківського НВК №1, який знаходиться за річкою. Словом, це створювало багатьом неабиякі труднощі. Тепер новозбудований міст вирішить усі ці проблеми. Щоправда, залишається ще підсипати дорогу до цвинтаря, але є надія, що в наступному році й цю роботу буде зроблено.

Міст будували чотири роки. Багато допомогла міська рада –  будівельними матеріалами. А роботи проводили силами місцевої громади. Активізував цю роботу місцевий парох, настоятель храму Св. Миколая о. Ігор Стецишин. Після богослужінь він завжди просив парафіян іти на будівництво моста. Чи не найбільше приклався до організації і проведення будівельних робіт голова церковного комітету Валерій Копитчак, якому допомагали Василь Копитчак, Володимир Дмитрус, Василь Копитчак, Микола Годованець, Роман Савка, і багато-багато інших чоловіків, які, маючи вільну хвилину, йшли працювати. Сьогодні громада вул. Середня щиро дякує тим, хто давав транспорт на перевезення будматеріалів,  робив освітлення, зварював перила, готував обіди, словом, усім, хто приклався до спорудження моста.

У середу, у день Святого Миколая- Чудотворця, в честь храмового свята, протопресвітер о. Ігор Стецишин, разом зі священиками, що прибули на святкову літургію до церкви Св. Миколая, за участі представників міської ради та чисельної громади, освятили новозбудований міст. Щоб довго служив людям і не руйнувався.

Ольга Тарасенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви