В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

«ОЙ РАДУЙСЯ, ЗЕМЛЕ!»

Дата: 18.01.2019 Кометарі: 0

Уже 29 років поспіль у нашому районі проходить  огляд вертепів  «Ой радуйся, земле!»– серед  дитячих і дорослих колективів.  Він уже став традиційним.  Тому з  кожним роком  на виступи  вертепів чекають з нетерпінням і малі, і дорослі.

Цьогоріч  було зареєстровано до участі в конкурсі 12 дорослих вертепів, а приїхало  13 січня, у неділю,  на виступ  трохи менше – 9 (Явора-1, Хащів, Розлуч, Явора (Стоділка), Яблунів, Нижнє, Комарники, Гусне і Турка).  Ті, що не прибули, свою відсутність  пояснили  складними погодними умовами та не розчищеними  від снігу дорогами.  Критеріями оцінювання кожного колективу  були сценарій, поведінка на сцені, костюми, склад вертепу  і музичне виконання. Із тих, хто приїхав,  призові місця журі  присудило  вертепу з Турки (вул. Січ.Стрільців) (перше  місце),  Явори-1 та  Хащова (два другі місця), два  треті місця присуджено  вертепам з Розлуча і Нижнього.

На другий день, на  Святого Василія,  перед глядачами у культурно-мистецькому центрі «Україна» показали свою майстерність 5 вертепів – з Шандрівця, Прислопа, Маткова,  Радича і Карпатського. Дитячий  вертеп з Прислопа  чомусь приїхав на виступ дорослих колективів. Журі його виступ прийняло, але оцінювало разом  з дитячими вертепами. Тож представники  Прислопа і Шандрівця стали найкращими серед дитячих вертепів.  Друге місце завоював колектив з Маткова, а третє – з Радича.

 Жителі Турки, гості нашого міста і району  із захопленням переглянули виступи всіх вертепів і просили організаторів свята, районний Народний дім , аби й надалі продовжувати цю прекрасну традицію.

Іван Ференц,
методист РНД.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви