В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ЗАСЛУЖЕНИЙ ОРДЕН «ЗА ЗАСЛУГИ»

Дата: 29.01.2019 Кометарі: 0

Указом Президента України, напередодні Дня Соборності, нашого земляка, відомого не лише на Турківщині, а й далеко за межами  держави громадського діяча, великого патріота, вмілого організатора, директора районного Народного дому – Петра Косачевича – нагороджено орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Ні в кого не може бути сумніву, що цю нагороду Петро Іванович заслужив багаторічною сумлінною творчою працею. Його знають та цінують керівники нашої області, найвищі посадові особи Кабінету Міністрів, та й навіть сам Президент – Петро Порошенко, з яким він мав декілька зустрічей.

Петро Іванович є ідейним натхненником та організатором проведення Всесвітніх Бойківських фестин та конгресів бойків на Турківщині. Власне завдячуючи цим етнофестивалям, про наш край знають українці на всіх континентах світу. Важливо відзначити й те , що завдяки його наполегливості, за 27 років незалежності України, на Турківщині реалізовано чимало інфраструктурних проектів в рамках підготовки до фестивалів.

Та й зараз 71-річний Петро Косачевич в постійному пошуку. В його робочому графіку, розписаному не на місяці, а на роки – важливі зустрічі, поїздки до Львова, Києва, відповідно,перемовини з тими урядовцями, які мають можливість допомогти Турківщині, як в етнокультурному, так і в інфраструктурному розвитку.

Віриться, що висока державна нагорода додасть Петру Івановичу сил і наснаги для проведення в 2020-му році чергового Світового Конгресу Бойків, над організацією якого він зараз наполегливо працює. Знаємо, що великою мрією для нього є і будівництво бойківського музею під відкритим небом – скансен в урочищі Широке. Віриться, що йому і це вдасться. «Бойківщина» сердечно вітає нашого доброго товариша із високою державною нагородою.

Василь ВАСИЛЬКІВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви