В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ДОТАЦІЯ БУДЕ І ЦЬОГОРІЧ

Дата: 29.01.2019 Кометарі: 0

За підсумками 2018 року, на Турківщині дотацію отримала 2441 фізична особа за утримання  3969 голів молодняка ВРХ, в сумі  5371,6 тис. гривень. Така підтримка  буде  і  у 2019 році, зокрема її надаватимуть  фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився в господарствах фізичних осіб.  Постанова КМУ  від 07.02.2018 року №107 зі  змінами, затвердженими Постановою КМУ від 28.03.2018 року № 285,– чинна.

Для отримання дотації фізичній особі – власнику тварини необхідно зробити такі покрокові дії:

Крок 1. Звернутись до спеціаліста державної установи ветеринарної медицини за місцем знаходження господарства для проведення ідентифікації та реєстрації тварини;

Крок 2. Подати до органу місцевого самоврядування наступні документи:

– копію паспорта молодняка великої рогатої худоби, а у випадку утримання 10 і більше голів молодняка – витяг з Єдиного державного реєстру тварин, виданий Агентством з ідентифікації і реєстрації тварин;
– копію паспорта особи – власника тварини;

– копію ідентифікаційного номера фізичної особи – власника тварини;

– копію довідки або договору про відкриття рахунку в банку (обов’язково в банку перевірити, чи не закритий рахунок, який був у 2018 році).

Документи приймають протягом року в порядку черговості. Дотацію за молодняк нараховують за кожні чотири місяці його утримання із наростаючим підсумком – до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня, з урахуванням віку молодняка, у розмірі: при досягненні твариною віку 4-7 повних місяців – 300 гривень за голову;  8-11 повних місяців – 700 гривень; 12 місяців – 1500 гривень. 

Загальна сума дотації на 1 голову молодняка ВРХ, при досягненні ним віку повних 12 місяців, становить 2500 гривень.

Отримані бюджетні кошти перераховують фізичній особі – власнику тварини на відкритий у банку поточний рахунок.

Ірина Дзондза,

в.о. начальника відділу агропромислового розвитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви