В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ХРЕСНУ ДОРОГУ ОЖИВЛЯТЬ СТАТУЯМИ

Дата: 24.05.2019 Кометарі: 0

Хресна дорога – чудова нагода і велика можливість для кожної віруючої людини взяти участь у різних духовних практиках та молитві, поклонитися стражденному за нас, грішних, Ісусу  Христу в часі Великого Посту, щиро помолитися за своє здоров’я і здоров’я рідних, за Україну, її відважних Героїв, попросити у  Спасителя миру, злагоди, щасливої долі. На Турківщині також є така Хресна дорога, яка  знаходиться в Завалині, на вул. Травнева, неподалік  автоколони  Турківського лісогосподарського підприємства. Можна бачити, як в будень чи у свято,  зранку, вдень, і навіть пізно ввечері, сюди приходять люди, аби пройтися цією  Хресною дорогою з молитвою в серці і на устах.

Невеличка група ентузіастів  з десяток літ тому взялася за цю благородну  справу. Вибрали  прекрасну, освітлену сонцем, але й зболену стражданнями ( у свій час  неподалік енкаведисти зробили тут поховання українських патріотів) місцевість, очистили її від заростей,  встановили на кожній стації  великі дерев’яні хрести, побудували  гарну капличку. Тож руками благодійників тут уже зроблено чимало. Але Хресну дорогу запланували оживити великими і величними  статуями страдницького Ісуса Христа. Скульптури замовляють у Львові.  На даний час уже поставлено першу  стацію (дві особи), де Пилат засуджує Ісуса, і  дванадцяту  (Ісус вмирає на хресті)  планують ставити найближчим часом.

Безумовно, що для цього потрібна допомога благодійників, на яку щиро надіються  зачинателі цієї доброї справи. Само собою, що необхідні   й чималі кошти,  адже виготовлення статуй на   усі стації – справа недешева, але вкрай потрібні і робочі руки, транспорт, аби доставити на схил гори будівельний матеріал і встановити статую. Зі своїми пропозиціями про допомогу можна звертатися до  жителя Турки Дмитра Пузича. Скриньки для пожертв знаходяться біля статуї Матінки Божої, що  в центрі міста, та у капличці на Хресній дорозі.

Ольга Тарасенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви