В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ПО ДРУГОМУ КОЛУ

Дата: 16.08.2019 Кометарі: 0

На вулиці Міцкевича у райцентрі ще восени минулого року розпочали ремонт частини дороги, від залізничного вокзалу, у напрямку вулиці Травневої. Але на сьогоднішній день ніякі ремонтні роботи там не проводять.  У чому ж причина? – це питання цікавить багатьох жителів нашого міста, бо ж там і справді зараз утворився надзвичайно проблемний відрізок дороги – ні проїхати, ні пройти.

Нагадаємо, що проект ремонту вул. Міцкевича складається із двох окремих кошторисів.  Укладання бруківки від залізничного вокзалу до АЗС «Агро ЛТД», включно з мостом, – це одна частина роботи. Друга –  дорога з бруківки також має бути від віадуку до  перехрестя вулиць Міцкевича, Січових Стрільців та майдану Шевченка. На реалізацію даного проекту, рішенням сесії Турківської міської ради було виділено 1 млн. 680 тис. гривень. Проект, згідно договору, заплановано реалізувати до кінця 2019 року. Тож що пішло не так? – запитала у міського голови Геннадія Когута.

– На жаль, ТОВ «Добрі дороги», яке минулого року виграло тендер на проведення робіт, образно кажучи, «протягнуло» з ремонтом, посилаючись на різні обставини. А недавно фірма написала лист, що відмовляється від участі в цьому проекті, і договір з ТОВ «Добрі дороги» було розірвано, – каже Геннадій Йосипович. – Слід сказати, що по даному проекту уже освоєно 409 тис. гривень, оскільки міська рада дала виконавцеві робіт авансовий платіж (30 відсотків). За ці кошти закуплено бруківку, частково встановлено бордюри і поребрики. У зв’язку з ситуацією, яка склалася, довелося зробити перерахунок кошторису, оскільки за даний період відбулися зміни як в ціноутворенні, так і в заробітній платі робітникам. Тож зараз загальна вартість даного проекту уже становить майже 8 млн. гривень. Днями позачергова сесія Турківської міської ради затвердила проектно-кошторисну документацію, і буде оголошено новий тендер на проведення ремонтних робіт по вул. Міцкевича. Надіємося, що найближчим часом більшу частину із запланованого  міській раді вдасться  зробити, адже є розпорядження Кабінету Міністрів України про виділення субвенційних коштів, в сумі 5 млн. 700 тис. Але наразі невідомо, чи кошти поступлять.

Ольга Тарасенко.

Фото – ілюстративне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви