В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ПЕРЕДНОВОРІЧНІ КЛОПОТИ З ПРИСМАКОМ КРИМІНАЛУ

Дата: 13.12.2019 Кометарі: 0

Традиційно у грудні, у переддень новорічних свят, ми спостерігаємо активність ялинкових браконьєрів. Для когось це справжній бізнес, роками відшліфований, і приносить чималі прибутки.

Самовільна вирубка новорічних ялинок – це тема не сьогоднішня, і навіть не вчорашня. Інше питання: як з цим явищем борються лісівники, правоохоронці та влада загалом, і кожен із нас зокрема?

Житель с. Боберка, учасник АТО, Володимир Періг каже, що, на превеликий сором, робимо ми це вкрай погано. А на підтвердження своїх слів розповів історію, що трапилася в лісових угіддях неподалік його села буквально недавно. Мандруючи лісовими стежками, він виявив незаконну порубку ялинок, які обраховувалися не десятками, а сотнями. В надії на те, що порушників покарають, він звернувся до поліції, лісівників та влади. На жаль, як він каже, їхня реакція була запізнілою і зовсім не ефективною. Ялинки кудись зникли, а Володимиру почали погрожувати. Лякали, що з ним матимуть розмову якісь кримінальні авторитети, що він не зможе спокійно жити і працювати в рідному селі, зокрема випікати хліб, та й навіть обіцяли спалити пекарню.

Зрозуміло, що учасника бойових дій, який не один раз дивився в очі смерті, цим не залякати. Він, як і його побратими, налаштовані на боротьбу з тими неподобствами, що творяться в нас у районі, але, про всяк випадок, зараз він носить із собою зареєстровану зброю, щоб, в разі, коли йому може загрожувати небезпека, міг дати відсіч. Також його цікавить питання адресоване лісівникам, правоохоронцям, куди поділися з лісу ялинки?

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви