В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

У ТУРКІВСЬКИХ РЯТУВАЛЬНИКІВ – НОВИЙ АВТОМОБІЛЬ

Дата: 08.01.2021 Кометарі: 1

Треба віддати належне – останніми роками у  пожежно-рятувальній  службі Турківщини відбувалися позитивні тенденції  в питанні зміцнення матеріально-технічної бази. В цьому допомагала як районна влада, так і міська. Але, певна річ, що генератором усіх починань були самі рятувальники, які розуміли і знали, що треба змінювати.

Безперечно, великим успіхом в цьому контексті є новий пожежний автомобіль МАЗ, який  перед Новим роком  прибув на Турківщину. Він разом із наявним спецобладнанням придбаний згідно державної програми переоснащення пожежно-рятувальних частин. Вартість автомобіля –  майже 8 млн. гривень. У комплектації – засоби індивідуального захисту особового складу, освітлення місця події;  на ньому встановлено потужний насос, що  дає можливість на більшу відстань подавати воду із пожежної цистерни, об’єм якої 8 тонн. Автомобіль має підвищену прохідність, що є важливим для нашого району. Щоправда, пожежники кажуть, що міг би бути вищим кліренс, адже в  умовах гірської території рятувальникам доводиться заїжджати у важкодоступні місця. Цей пожежний автомобіль дасть можливість якісніше  й ефективніше виконувати поставлені завдання не тільки при гасінні пожеж, а й при ліквідації різних надзвичайних ситуацій.

Для інформації хочемо повідомити, що останній раз турківські пожежники отримували автомобіль в 1997 році, а до того –  в 1982-му, в 1976-му, 1975-му. І лише завдяки старанням пожежної команди ці автомобілі, які давно вичерпали свій моторесурс, завжди були в бойовій готовності.

– Важливим аргументом отримання нового автомобіля – наявність гаражного приміщення для його утримання. Турківщина в цьому плані була   підготовлена.  Це сталося завдяки підприємцям, які спонсорували будівельні  матеріали, та волонтерству рятувальників, що працювали над реконструкцією існуючого гаража, – наголосила  начальник  районного сектору пожежно-рятувального підрозділу Світлана Мірошкіна.

Василь Васильків.

  • Василь :

    Є надія, що з придбанням нової техніки число надзвичайних ситуацій у нас зменшиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви