В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

Розпочався добір на зайняття вакантних і тимчасово вакантних посад прокурорів

Дата: 26.05.2021 Кометарі: 0

Офісом Генерального прокурора оголошено про добір на зайняття вакантних і тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах, а також спеціалізованих прокуратурах у військовій та оборонній сфері (на правах окружних).

Відповідно до пункту 20 розділу ІІ «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України від 19.09.2019 № 113-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», Порядку проведення добору на зайняття вакантної посади прокурора, затвердженого наказом Генерального прокурора від 10.01.2020 № 11, та наказу Генерального прокурора від 30 квітня 2021 року № 134 «Про проведення добору на зайняття вакантних та тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах і спеціалізованих прокуратурах у військовій та оборонній сфері (на правах окружних)» 05.05.2021 розпочався добір на зайняття вакантних і тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах, а також спеціалізованих прокуратурах у військовій та оборонній сфері (на правах окружних).

Добір включає такі етапи:
– складення іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора;
– складення іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки;
– проведення співбесіди з метою виявлення відповідності кандидата вимогам професійної компетентності та доброчесності. Для оцінки рівня володіння практичними уміннями та навичками кандидати виконують письмове практичне завдання.

Участь у доборі мають право брати особи які:
– на день набрання чинності Законом України від 19.09.2019 № 113-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» (тобто станом на 25.09.2019) не займали посаду прокурора;
– є громадянами України;
– мають вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше двох років;
– володіють державною мовою.

Згідно з частиною шостою статті 27 Закону України «Про прокуратуру» не може бути призначена на посаду прокурора особа, яка:
1) визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною;
2) має захворювання, що перешкоджає виконанню обов’язків прокурора;
3) має незняту чи непогашену судимість або на яку накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Приймання документів розпочинається 05.05.2021 та завершується 05.06.2021 (включно).
Особа, яка претендує на участь у доборі, подає документи, перелік яких опубліковано на сайті Офісу Генерального прокурора (за посиланням: https://www.gp.gov.ua), шляхом:
– надсилання засобами поштового зв’язку (з описом вкладення) у паперовій формі на адресу: 01011, м. Київ, вул. Різницька, 13/15 (номер телефону для довідок з питань добору – 200-74-04)або
– в електронній формі на адресу електронної пошти: dobir1_okr@gp.gov.ua»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви