В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

ВІТАЛІЙ ЗЕМАН ДИРЕКТОРУВАТИМЕ У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПАРКУ

Дата: 23.06.2021 Кометарі: 0

Нещодавно нарешті призначено директора  НПП «Бойківщина». Цю відповідальну посаду довірено досвідченому лісівникові, за плечима якого 21 рік лісівничого та 26 років загального стажу, – Віталію Земану.

Представив колективу керівника начальник   Львівського обласного управління   лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, наголосивши, що перед директором, та й колективом взагалі, стоїть надзвичайно важливе завдання – докласти максимум зусиль, щоб зберегти на ввіреній території природне різноманіття,  вивести парк на такий рівень, яким сьогодні є Національний парк «Сколівські Бескиди». Також Анатолій Михайлович  висловив вдячність виконувачу обов’язків директора парку Любі Турянській, яка доклала багато зусиль  в організаційних питаннях, і вручив  їй квіти.

У свою чергу, Віталій Земан подякував за довіру й запевнив очільника лісівників області, що  покладені на нього завдання виконає. А досвіду йому не позичати. У лісівничій справі він знає все, адже пройшов шлях від робітника лісництва до головного лісничого ДП «Боринське лісове господарство», а перед директорським призначенням  був першим заступником – головним лісничим НПП «Бойківщина».

Віталій Васильович закінчив Український державний лісотехнічний університет, де здобув кваліфікацію інженера лісового господарства. Згодом навчався у Львівському Національному університеті ім. І. Франка, де отримав диплом правника, а в минулому році йому вручено ще третій диплом – магістра з екології. У трудовій біографії займав посади майстра лісу, помічника лісничого, начальника селекційного лісорозсадника. За вміння і професіоналізм у 2008 році Віталія Васильовича було нагороджено іменним годинником Голови Державного комітету лісового господарства України.

Привітати свого колегу по директорському корпусу прибули на представлення директор ДП «Турківське лісове господарство» Василь Барабаш, директор ДЛГП «Галсільліс»  Богдан Петренко, ну й, звичайно, багаторічний наставник, під керівництвом якого професійно вдосконалювався Віталій Васильович, директор ДП «Боринське лісове господарство» Михайло Ільницький. Щирі слова привітання з надією на спільну плідну працю висловив у своєму виступі й Боринський селищний голова Михайло Шкітак. І це не випадково. Національний парк «Бойківщина» сьогодні є одним з найбільших платників податків у територіальній громаді.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви