В єдності - сила народу

Народний часопис турківщини

З ВДЯЧНІСТЮ ЗГАДУЄМО ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Дата: 18.10.2021 Кометарі: 0

З давніх-давен хоробрі українські воїни вкрили себе невмирущою славою, захищаючи українські інтереси. Можна згадувати героїчну історію козацтва, Січових Стрільців,  героїв Крут,  незламних упівців, а сьогодні  ще  й новітніх героїв російсько-української війни.

Природно, що людина, яку ми називаємо захисником, заслуговує найвищої поваги й пошани. Хоча. як не прикро, останнім часом  вшанування таких людей стає  менш значущим, шаблонним, протокольним. Але попри це їхня роль в історії Української держави не маліє, і, хочеться вірити, що в недалекій перспективі буде належно оцінена. Досить часто ми кланяємося чиновнику-хабарнику, возвеличуючи його, і надто мало уваги, пошанування  віддаємо тим, хто за покликом совісті і сумління  пішов захищати Україну і став героєм.

У переддень Дня захисників і захисниць України, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці відбулися урочистості (хоч й небагатолюдні) в м. Турка. До них долучилися керівники міської ради, учасники АТО та представники деяких організацій. Спочатку відбулося покладання квітів до пам’ятного знака, що споруджений на честь загиблих в російсько-українській війні, пам’ятника Степану Бандері, меморіалу Героїв Небесної Сотні та меморіальних таблиць Роману Сенику, Юрію Міську та Олександру Ільницькому. А в актовій залі міської ради перший заступник міського голови Олег Гришканич, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Лило, помічник депутата Верховної Ради України Андрія Лопушанського Ірина Кіра привітали учасників АТО та нагородили  грамотами. Відбувся й невеличкий концерт патріотичної пісні за участю солістки Іванни Ільків та троїстих музик міського Народного дому.  Після урочистої частини за чашкою кави представники влади та учасники АТО мали добру нагоду поспілкуватися й обговорити ті питання, які сьогодні є найактуальнішими й потребують негайного вирішення. А їх, як свідчить сьогодення, є чимало.

Василь Васильків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наша газета у PDF

Турка з висоти пташиного польоту

Шукати на сайті

Архіви